Zveřejněno: 06.03.2024
Kategorie: Novinky

Únor 2024 a Apple svět

Shrnutí všeho, co se v únoru stalo a mělo co dočinění s námi oblíbeným
nakousnutým jablkem. Stahování již i mimo App Store? Brýle budoucnosti jsou tu, Apple Vision Pro! Dojde k přejmenování „Apple ID“?

Stahování aplikací bude možné i mimo App Store!

Společnost Apple v rámci vydání první bety iOS 17.4 oznámil ve své tiskové zprávě zásadní novinku pro iOS kvůli zákonu o digitálních trzích na území Evropské unie. A to, že již bude možné stahovat i mimo domovskou aplikaci Apple Store! Ještě nevíme, kdy to přesně bude, ale Apple samozřejmě chystá bezpečnostní opatření na třetí strany. Ovšem ne vždy, vše lze ohlídat, to ví i on sám. Jsme tedy zvědaví, jak to s trhem mezi vývojáři zamává.

Apple Vision Pro odstartovaly novou kapitolu Apple

Jak jste jistě zaznamenali, Apple dal do prodeje dlouho očekávané brýle budoucnosti Apple Vision Pro. Vzniklo tak nespočet recenzí, jak pozitivních tak negativních a my jsme si jistí, že Apple opět nasadil laťku velmi vysoko a odstartoval tak novou kapitolu. Jak sám řekl Tim Cook, CEO Apple „Dnes začíná nová éra počítačů.“ 

V prodeji je pouze americká verze produktu a pro český trh oficiálně nebyly vydány. Ovšem u mnohých, menších e-shop je najdete dostupné ke koupi. V USA se prodávají v přepočtu za 100 000 Kč, u nás v ČR jsme je našli za 125 000 Kč. Dokonce se již šíří spekulace, že do roku budou vydány Apple Vision Pro číslo 2. 

Tento produkt je stále tématem číslo 1, co se týče Apple produktů a my jsme nyní v očekávání, co nového se ještě okolo jich objeví. Opravdu nahradí užívání stolních počítačů, notebooků? Usnadní nám to třeba práci? No, to jsou otázky, na které jsou odpovědi velmi rozporuplné.

Přejmenování Apple ID?

Jako první s touto informací nepřišel sám Apple, ale zdroje portálu MacRumors. Údajně sám Apple neví, kdy k tomuto dojde a tak je možné, že s touto novinkou přijde na zářijovém WWDC při představení nových modelů iPhone. Apple ID bude přejmenováno, dá se říci univerzálně, Apple Account. Co si budeme povídat, mnohdy se opravdu stane, že kdo nezná Apple detailněji, neví co si pod pojmem Apple ID představit. Takto bude zcela jasné a zřetelné, že Apple Account znamená zkrátka Apple účet.
No, jsme zvědaví kdy s tím Apple přijde!

Zdroje: apple.cz, apple.com, letemsvetemapplem.eu, mobilmania.zive.cz