Zveřejněno: 03.05.2024
Kategorie: Novinky

Duben 2024 a Apple svět

Shrnutí všeho, co se v dubnu stalo a mělo co dočinění s námi oblíbeným nakousnutým jablkem.

Budoucnost CarPlay u automobilek nejistá?

CarPlay součástí iOS16 představil Apple již v roce 2022, ovšem do aut se dostal až koncem roku 2023 a to né do všech. Budoucnost CarPlay ruku v ruce s iOS je v tuto chvíli dosti nejistá. Samotná automobilka Mercedes Benz s ním nyní nepočítá, jelikož vyvíjí vlastní vlastní operační systém, aby fungoval spolehlivě a příznivě pro uživatele jako celek. Slovy šéfa automobilky k podpoře CarPlay nové generace: „Krátká odpověď na tuto otázku je ne. Je ale třeba se na vše podívat z větší perspektivy, kterou nyní vysvětlím. Vše, co se děje v digitálním světě vašeho auta, není jen infotainment. Není to jen hudba, kterou posloucháte, či telefonní hovor, který uskutečňujete. Je to i o asistované či automatizované jízdě, které jsou další revolucí v automobilovém průmyslu. A náš chystaný operační systém Mercedes-Benz, jehož debut je plánován na příští rok, je jakýmsi centrálním nervovým systémem, který nám umožní vše softwarově ve voze spojit. Pokud totiž chcete vytvořit vynikající zákaznickou zkušenost, musíte o tom přemýšlet jako o celku. A pouze výrobce může vše spojit dohromady tak, aby to dávalo smysl. Není zkrátka nikdo, tedy ani žádná z technologických společností, kdo by to takto dokonale zvládl,“ 
Nicméně se bát nemusíme, s CarPlay se definitivně automobilka loučit nechce, ale tak jako u dalších, podpora CarPlay nebude v dohledné době u žádné prioritou, ba naopak.

„Jiná“ Keynote 7. května!

Apple velmi překvapuje a u svých sponzorovaných příspěvků týkajících se Keynote 7. května láká příznivce sloganem „different kind of Apple Event“  volně přeloženo, že se můžeme těšit na úplně jiný event, než jsme u Apple zvyklí. Co tím Apple myslí? To můžeme jenom hádat, nicméně nový Apple Pencil 3 či iPad, to pravděpodobně budou.

Nový čip M4 v iPadu Pro?!

O výrobě čipu M4 jsme se v minulosti již dozvěděli, ale kdy byl/bude dokončen víme? Ne. Spekuluje se, že na příštím Keynote v úterý 7. května tomu tak bude u nových iPadů Pro, kde Apple přeskočí čipy M3 a budou rovnou s M4! Což by bylo obrovské překvapení, jelikož doposud byly nové čipy představovány u nových iMaců/MacBooků. Taky jste tak zvědaví? My ano!

Zdroje: apple.cz, apple.com, letemsvetemapplem.eu